Autotransport – arbeta till takt av din egen trumma

För mer än sex år sedan startade vi vår biltransportverksamhet. Vi hade ingen aning om alla sätt vi kunde tjäna pengar på eftersom vår verksamhet är mobil. Vi var glada över att få veta alla de extra skattefördelarna med att driva ett företag utanför vårt hem. Men det första året skulle vi lära oss att det fanns många fler fördelar tillgängliga för oss.

Vi kände andra i samhället som ägde traditionella företag. Vi såg när de arbetade år utan tid för semester, familj eller kul. När vi tittade på våra vänner var vi rädda för att ta oss tid för oss själva. Vi visste att vi inte ville ha det ansvaret eller begränsningarna.

Vad vi inte ansåg var att de hade en skyltfönster som vi inte hade. Butiksägare kan inte bara stänga när de vill. Resor och lediga dagar har ett högt pris för företagets ägare. Våra vänner ser inte intäkter om deras dörrar inte är öppna och de inte är tillgängliga.

Men för vår biltransportverksamhet är det annorlunda. Resor och tid utanför kontoret är lättare att schemalägga. När du arbetar från ett hemmakontor som är mobil kan du ta ditt företag med dig, även till Hawaii-öarna.

Vem säger att arbetet måste vara menigt och tråkigt?

Vårt första år i affärer var fullt av lärandeupplevelser. Efter att ha kommit från bank var det inte lätt att börja tänka som en företagsägare direkt. Som de flesta var jag van vid regler. Regler och processer fanns redan innan jag började på ett jobb.

Nu var det min tur att göra reglerna. Transportdepartementet gjorde och övervakade de regler jag behövde för att lära mig och följa. Det svåraste för mig att lära mig var att balansera mina arbetstimmar. Har du någonsin försökt att gå förbi en ringande telefon och inte svara på den?

Att bestämma hur man skulle sätta ett system på plats de dagliga uppgifterna i verksamheten kom lätt för mig. Det handlar verkligen om att hitta ett system som fungerar för dig. När jag pratade med en klient var det naturligt för mig att ta detaljerade anteckningar. Från dessa anteckningar var det en enkel övergång till datainmatningen för att slutföra en biltransportorder.

Det var enkelt att kompilera filmappen. Namn, fraktens ursprung och destination var nödvändiga för att identifiera ordern tillsammans med det programvarugenererade ordernumret. Efter att kunden hade betalat för tjänster arkiverade vi mappen i lämplig plats i skåpet.

Även om det kan tyckas för vissa som en typ av verksamhet, är den spännande delen att arbeta med kunderna. Var och en är lika unik som sanden på Hawaii stränder … inga två är desamma. Allas personlighet är annorlunda. Vissa är dämpade, andra är excentriska och andra är flamboyanta. Varje dag är ett nytt äventyr.

Autotransport tjänar kunder som behöver

Under vårt första år var många av våra transporter unika. Några dagar tänkte jag på att jag skulle transporteras till den destination vi skickade bilen.

De flesta biltransporter är din typiska “punkt A till punkt B inom kontinentala USA” -transporter. Ibland kommer kundernas behov att vara mer exotiska. Vi har skickat kundens fordon till Alaska, Puerto Rico, Guam, England, Ryssland, Australien, Kina, Afrika, Costa Rica och Stillahavsöarna. Hawaii och Alaska är populära säsongsbestämda destinationer.

Forskningen som är inblandad i att lära sig logistiken för dessa drag gör förmedling allt annat än vardagligt och svårt. Utmanande forskning och dokumentation tar ditt företag till en helt ny nivå. Särskilt Hawaii är fortfarande vår favorit eftersom vi kunde resa med våra bästa vänner och se frukten av vårt arbete tack vare en av våra kunder.

En biltransportkund fraktade sitt barnbarns bil från norra Kalifornien till Hawaii. Genom att ha ett nära samarbete med denna kund under hela transportprocessen blev vi vänner. Vi pratade om öarna och hur det alltid hade varit en dröm för mig att resa dit en dag. Det gick aldrig upp för mig att vi kunde åka dit och döda två fåglar i en sten.

Han hjälpte mig att sätta ihop ett litet litet resepaket genom sina förbindelser. Han sammanställde också en lista över platser att gå, saker att göra och där den bästa maten på ön serverades. Hans förslag på stränder, snorkling och unika shower var perfekta.

Genom att bygga relationer med kunder i ditt företag kan du båda hjälpa varandra. När du behandlar människor rätt och inte bara för personlig vinning kommer det alltid tillbaka till dig på ett eller annat sätt. Vår kund var mer än nöjd med Hawaii-anslutningen som vår transportservice tillhandahöll. Att hjälpa oss komma till Maui var hans sätt att tacka oss för att hjälpa till att uppfylla en dröm för oss.

Eftersom min vän och jag båda var en biltransportmäklare var vi mobila. Vi packade våra bärbara datorer, vidarebefordrade våra telefoner och ordnade för att fungera från lägenheten. Vi tog vår verksamhet på största allvar och gjorde en dagsutflykt för att besöka Matson hamn i Kahului, Maui och se sjöfarten vi arbetade så nära med.

Bygg ditt biltransportföretag och ditt liv … på dina villkor

Föreställ dig att vakna varje morgon till ljudet av bultande surf, precis utanför ditt fönster. Tänk på att kunna höra fåglarna kvittra, palmträd svänger. Visualisera att titta på kanotklubbarna ta sig runt viken ett slag i taget. Under tiden sitter du på lanai och smuttar på ditt heta rika Kona-kaffe från din överdimensionerade mugg.

Det scenariot är verkligt, det är vad vi haft med våra vänner i två härliga veckor i Kihei, Maui Hawaii. Efter en lugn morgon skulle vi båda starta upp våra datorer för att arbeta några timmar. Med laserskarpt fokus beräknade vi våra kunders offertförfrågningar. Begränsa oss till kortare kontortid vi återvände telefonsamtal. Detta gjorde det möjligt för oss att snabbt schemalägga och skicka biltransporter. Våra kunder uppskattade att vi fortfarande brydde sig om deras behov även när de var på semester.

Det är skönheten i att bygga din egen biltransportverksamhet. För att förverkliga skatteförmåner, njut av tidsfrihet. Att leva livet på dina egna villkor. Inget jobb kan ge dig dessa saker.

Ja, det är hårt arbete vilken verksamhet vet du inte tar hårt arbete? Det finns till och med lite svett och några tårar några dagar. Allt som är värt sitt salt kommer att ha sina offer längs vägen. Ändå är det mobilt när du bygger ditt eget företag att du kan leva livet … på dina egna villkor.

För de potentiella kunderna där ute som letar efter ett sätt att skicka sina bilar till Hawaiiöarna väntar din förbindelse dig. Autotransport korsar även Stilla havet med tjänster tillgängliga varje vecka.

Läs också Professionell transport som matchar logistikkravet

För mer än sex år sedan startade vi vår biltransportverksamhet. Vi hade ingen aning om alla sätt vi kunde tjäna pengar på eftersom vår verksamhet är mobil. Vi var glada över att få veta alla de extra skattefördelarna med att driva ett företag utanför vårt hem. Men det första året skulle vi lära oss att det fanns…