Allt du ville veta om transportriskhantering

Vad är hantering av transportrisker?

Transportindustrin är bland de mest riskbenägna av alla branscher, vilket kräver transportföretag att genomföra starka strategier företag riskhantering. Med rätt metoder och verktyg kan dessa företag minska mycket av sin risk och vara i en bättre position för att reagera på situationer när de uppstår.

Enligt Federal Highway Administration, “Riskhantering är en process av analytiska och hanteringsaktiviteter som fokuserar på att identifiera och svara på den inneboende osäkerheten i att hantera en komplex organisation och dess tillgångar.”

De risker som transportföretagen står inför kan variera, men kan inkludera fordonsparkens integritet och säkerhet, förarsäkerhet och lagring samt efterlevnadsfrågor. Vissa av dessa risker påverkas direkt av påverkan utifrån, särskilt väderhändelser, trafik och vägförhållanden.

Transportörer tar också på sig många andra risker. De är ansvariga för att leverera mycket transporter som håller sina kunder speditörer i näringslivet. Eventuella störningar, inklusive olyckor, förluster av last eller ekonomiska problem, kan skapa en störning i leveranskedjan som skadar ryktet och minskar vinsten.

Vem drar nytta av en lösning för hantering av transportrisker?

Med så mycket på linjen, bör varje transportföretag utveckla en transport riskhanteringslösning som styr deras politik och verksamhet. Inte bara kommer en lösning att minska riskerna, utan det kan fungera som ett kraftfullt försäljningsverktyg som lockar avsändare som vill veta att deras varor är i de bästa händerna. När ett transportföretag misslyckas med att omsätta en effektiv transportriskhanteringslösning i praktiken kommunicerar de till sina anställda och kunder att riskhantering inte är högsta prioritet. Detta kan ha en skadlig effekt på moralen, locka samvetsgranna förare, och vinna affärer. Många avsändare frågar nu sina transportörer vilka policyer som finns för att minska de risker som kan påverka deras transporter. Utan en konkret, tydlig riskhanteringslösning på plats, en lösning som de enkelt kan peka kunder på och definiera, kommer avsändare sannolikt att gå någon annanstans. De har för mycket på spel för att ta chanser.


Tänk på att rederier sannolikt också kommer att ha en transportriskhanteringslösning på plats. Deras främsta bekymmer är att hålla deras leverantörskedja igång smidigt. Som en del av deras transport riskhanteringsinsatser, kommer de att överväga deras och deras transportörens försäkringsskydd och villkor, ansvaret i varje steg i leveranskedjan, planer verksamhet kontinuitet, värdet av sina transporter per lastbil, och förlust förebyggande.

Vad är hantering av transportrisker? Transportindustrin är bland de mest riskbenägna av alla branscher, vilket kräver transportföretag att genomföra starka strategier företag riskhantering. Med rätt metoder och verktyg kan dessa företag minska mycket av sin risk och vara i en bättre position för att reagera på situationer när de uppstår. Enligt Federal Highway Administration, “Riskhantering…